Загинатите во авионската несреќа на турскиот карго авион во Киргистан испратени во нивниот вечен дом

Главниот пилот Ибрахим Ѓурџан Диранџи, копилотот Ќазим Ондул и техничарот по летање Ихсан Коџа, членови на екипажот на турскиот карго авион Боинг 747-400 кои го загубија животот при уривање врз едно село во близина на главниот град на Киргистан Бишкек, беа испратени во нивниот вечен дом со церемонија.