Во воздушни операции на северот на Ирак и кај Хаќќари се уништени терористички цели на ПКК

Според објавеното соопштение од Генералштабот, вчера беа реализирани воздушни операции на областите Синат-Хафтанин, Зап, Хакурк и Кандил на северот на Ирак и во руралното подрачје на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари.tsk  pkk operasyon