Во воздушни операции кај Ширнак и на северот на Ирак се неутрализирани 11 терористи

Во реализирани воздушни операции во руралното подрачје на градот Ширнак во југоисточниот дел на земјата и на северот на Ирак преку границата, се неутрализирани 11 терористи на сепаратистичко-терористичаката организација ПКК.

Во операциите се уништени и засолништа, скривници и складишта за муниција на терористичаката организација.