(ВИДЕО) Вториот трилатерален состанок меѓу Турција, Русија и Иран ќе се одржи во Истанбул

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со рускиот претседател Владимир Путин.

Главна тема на телефонскиот разговор беа случувањата во Африн и Идлиб.

Двајцата лидери меѓудругото се договорија вториот трилатерален состанок меѓу Турција, Русија и Иран да се одржи во Истанбул.

На првиот трилатерален состанок кој што се одржа на 22 ноември 2017 во Сочи беа разгледани случувањата во Сирија.