(ВИДЕО) Воздушна операција на северот на Ирак

Во воздушната операција на Турските воздушни сили на северот на Сирија врз подрачјата Авашин-Басјан, Гара, Зап и Хакурк беа уништени 12 цели на терористичката организација ПКК.