(ВИДЕО) Овој став на Америка во историјата на демократијата ќе влезе како многу гнасен и непростлив чин

Ставот на Америка пред седницата на Генералното заседание на која беше разгледано прашањето предизвика длабоки рани во свеста на човештвото.

Овој став на Америка во историјата на демократијата ќе влезе како многу гнасен и непростлив чин.

Ставот дека јас сум моќен имам нуклеарно оружје

Имам секој вид авиони, бомби.

Не ви дава посебна моќ.

Покрај себе ќе можете да го најдете само Израел

Или околу 5-6 земји слични земји

Додека наспроти вас ќе видите 128 земји кои стојат цврсто и исправено.