(ВИДЕО) Мостот на Чанаккале 1915

Мостот на Чанаккале 1915 е еден од гигантските потфати на Турција.

Мостот со рекордна должина 2023 метри ќе биде еден од најдолгите на светот и се предвидува да биде пуштен во употреба во 2023 година, ана 100 годишнината од формирањето на Републиката.