(ВИДЕО) Марш „Почит кон таткото на нацијата“

По повод 79-та годишнина од одбележувањето ма смртта на основачот на Републиката, Мустафа Кемал Ататурк, во истанбулската населба Бешикташ беше одржан марш под наслов „Почит кон таткото на нацијата“.