(ВИДЕО) Државен орден на кувајтскиот емир Ал-Сабах

Претседателот Ердоган на кувајтскиот емир Ал-Сабах му додели државен орден на Турција.

По свеченото потпишување на некои договори за соработка меѓу Турција и Кувајт, претседателот Реџеп Тајип Ердоган на кувајтскиот емир Шеик Сабах ал-Сабах му додели државен орден.