(ВИДЕО) Бројот на терористите кои се неутрализирани во операцијата „Маслиново гранче“ се зголеми на 1829

Бројот на терористите кои се неутрализирани во операцијата „Mаслиново гранче“ се зголеми на 1829.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Генералштабот, продолжуваат операциите од копно и воздух за неутрализирање на приврзаниците на терористичките организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДЕАШ (ИСИЛ).

Во соопштението беше истакнато дека од 20 јануари, денот кога започна операцијата до денес бројот на терористите кои беа неутрализирани се зголеми на 1829.