Убавина од сол на езерото Меке кај градот Конја

Езерото Меке во населеното место Карапинар кај градот Конја кое со својата извонредна убавина се оценува како „ајмајлија против уроци“ и чија вода во последните години постепено се намалува во сушните периоди го привлекува вниманието на посетителите и со неговата бела покривка од сол.