Турција со сплотено срце против тероризмот

Десетици илјади лица кои се собраа на сите страни низ Турција од Ширнак до Анталја и од Дијарбакир до Јуксекова кај Хаќќари со турски знамиња во рацете протестираа против нападите на терористичката организација ПКК.