Турција продолжува да испраќа воени возила и тенкови преку сириската граница

Воен конвој во кој имаше и шлепери натоварени со тенкови пристигна во градот Килис и оттука се упати кон населеното место Елбејли на самата граница со Сирија од каде ќе премине на сириска територија како засилување на турските воени единици во подрачјето на операцијата Маслиново гаранче во Африн.