Турција го претстави својот прв домашен автомобил (Видео)

На одржаната церемонија во „Информатичката долина“ во населеното место Гебзе кај градот Коџаели со учество и на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган е претставен прототипот на првиот домашен автомобил на Турција на Иницијаторската група за автомобил на Турција (ТОГГ или TOGG).

Производството на овој електричен СУВ модел ќе започне во 2022 година.