Турција фрла потпис на уште еден успех... Се остварува уште еден вековен сон

Интензивно продолжуваат работите за изградба на „Мостот Чанаккале 1915“ кој се гради над морскиот теснец Чанаккале (Дарданелите). Завршена е уште една фаза од „Мостот Чанаккале 1915“ во чии рамки со церемонија се поставени последните блокови на кулите на мостот, на височина од 318 метри.