Турските војници му ја подадоа својата рака за помош на едно бебе на Аеродромот во Кабул, Авганистан

Турските војници му ја подадоа својата рака за помош на едно двогодишно бебе кое беше изгубено од неговата мајка за време на гужвата што настана на Меѓународниот аеродром „Хамид Карзаи“ во Кабул, главниот град на Авганистан.

Турските војници се погрижија за двогодишното бебе по име Хадија кое потоа заедно со неговиот татко беше однесено на безбедно место.