Турскиот народ на 15 јули 2016 година не дозволи премин за насилството и тиранијата

Одделот за комуникации на претседателството објави видео по повод 15 јули, Денот на демократијата и националното единство, на 5. годишнина од предавничкиот обид за пуч извршен од страна на Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО) на 15 јули 2016 година.