Церемонија на испраќање на посмртните останки на амбасадорот Карлов

На аеродромот Есенбога се одржа церемонија на испраќање на посмртните останки на рускиот амбасадор во Анкара Андреј Карлов кој го загуби својот живот во вооружен напад