Терористичката организација ДЕАШ целосно исфрлена од турско-сириската граница

Слободната сириска армија (ССА) со поддршка на Турските вооружени сили (ТВС) во рамките на операцијата Еуфратски штит целосно ја исфрли терористичката организација ДЕАШ од турско-сириската граница и ја соедини линијата Азез-Џераблус.