Свечено ставен во употреба стадионот Акјази во Трабзон

Стадионот Акјази во градот Трабзон вчера беше свечено ставен во употреба од страна на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган и катарскиот емир Шеик Ел-Тани. Претседателот Ердоган во говорот што го одржа на церемонијата даде остри покраки против треоризмот и истакна дека борбата ќе продолжи до крај. Ердоган рече дека е одлучено на стадионот да му се даде името „Стадион Шенол Ѓунеш“.