Султанскиот брод во фокусот на вниманието

Некогаш во минатото се користеше од страна на османлиските султани и членовите на династијата, додека сека го користат туристите. Султанските бродови изградени во градот Кахраманмараш  беа спуштени во реката Џејхан.