Специјалитети од османлиската сарајска кујна: Балли Махмудије (Махмудије со мед)

Специјалитети од османлиската сарајска кујна: Балли Махмудије (Махмудије со мед), едното од најомилените јадења на османлискиот султан Махмуд втори.

Пред да почнеме со начинот на подготвување на ова јадење од страна на шефот-готвач и истражувач-експерт за култура Јунус Емре Аккор проследено и со видео, најпрвин би сакале да ве носиме на куса прошетка по градот Малатја...

 

За потребните состојки за овој специјалитет кликнете овде...