Спектакуларни акробатски летови од „Соло Турк“ над Чанаккале

Турскиот авионски акробатски тим „Соло Турк“ вчера на одбележувањето на 104. годишнина од епот што беше напишан од страна на нашите предци за време на Битката на Чанаккале, презентираше спектакуларни летови.

Осамениот орел на небото „Соло Турк“ на небото над Чанаккале леташе во знак на почит и спомен за големиот лидер и основоположник на Република Турција Гази Мустафа Кемал Ататурк и неговите соборци.