Со церемонија испратен во Средоземното Море и вториот брод за дупчење на Турција „Јавуз“

Со церемонија беше испратен во Средоземното Море и вториот брод за длабоко подводно дупчење на Турција бродот за „Јавуз“.

Во светот има 16 од овие видови бродови од кои 2 и припаѓаат на Турција