Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун говореше на „ТРТ Ворлд Форум 2020“

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахретин Алтун во говорот што го одржа на „ТРТ Ворлд Форум 2020“ (TRT Wolrd Forum 2020) обраќајќи им се на европските Влади ги повика да се ослободат од своите антимигрантски и антимуслимански ставови.