Прва и единствена пешадиска пушка во светот која поминала успешно од 42 тестирања

Првата пратка на националната пешадиска пушка МПТ-76 која е произведена со целосно домашни можности и способности од страна на Институцијата за машинска и хемиска индустрија свечено е предадена на командата на копнените сили.