Програма на ТРТ Ворлд Форум на 25-годишнината од геноцидот во Сребреница

Во рамките на програмата „Дигитални дискусии“ на ТРТ Ворлд Форум (TRT World Forum) по повод 25 годишнината од геноцидот во Сребреница, деновиве се одржуваат серија сесии на кои учествуваат специјални гости. 

На овие сесии, геноцидот во Сребреница каде се измасакрирани повеќе од 8 илјади бошњачки цивили се разгледува во рамките на човековите права, воените злосторства и принципот на „Одговорност за заштита“.