Продолжуваат реакциите од различни средини во земјата против терористичките напади

350 ученици од Анадолската гимназија Емел-Мустафа Ушакли во населеното место Ефелер кај ргадот Ајдин во знак на протест против терористичките напади фатени рака за рака во дворот на училиштето напишаа „Се за татковината“ (Her şey vatan için), инаку познат војнички слоган.