Продолжува дежурството за чување на демократијата пред претседателската палата

По обидот за воен удар на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО од 15 јули илјадници граѓани продолжуваат со дежурството за чување на демократијата пред претседателската палата во Бештепе во Анкара