Претседателот Ердоган во Сеул се состана со Ејунја Ким, вистинската хероина од филмот „Ајла“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вториот ден од посетата на Јужна Кореја во Сеул ја прими 73-годишната Ејунја Ким вистинската хероина од филмот „Ајла“ кој беше пренесен на белото платно адаптиран од една вистинска животна приказна за време на Корејската војна.