Претседателот Ердоган со остри критики против Западот кој молчи за масакрот на терористичката ПКК

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на западните земји кои продолжуваат да молчат за масакрот врз 13 невини турски граѓани од страна на терористичката организација ПКК им се обрати со зборовите: „Со исклучок на неколку лица кои досега го повишија својот глас, зошто Вие (западните земји) не го повишувате вашиот глас против тоа? Зошто молчите?“