Претседателот Ердоган помина низ тунелот Евроазија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и делегацијата во негова придружба поминаа низ тунелот Евроазија кој ги поврзува Европа и Азија под морето и кој вчера беше свечено ставен во употреба.