Премиерот Бинали Јилдирим помина низ тунелот Илгаз со своето службено возило

Премиерот Бинали Јилдирим со своето службено возило помина низ „Тунелот за независност 15 јули Илгаз“  кој вчера свечено беше пуштен во употреба и кој ќе ги поврзува внатрешна Анадолија и западно црноморскиот регион.

Со реализацијата на овој значаен проект времетраењето на патувањето преку планината Илгаз од 35 минути е намалено на само 8 минути.