Премиерот Бинали Јилдирим гласаше во основното училиште „Бахар Јилдирим“ во Карабаглар, во Измир

Премиерот Бинали Јилдирим: Турција со новиот систем ќе продолжи стабилно и сигурно да чекори кон нови цели.

„Посакувам изборите да бидат повод за спокој, мир и братство на сиот наш народ. Изборите минуваат во една убава, демократска атмосфера. Граѓаните непрекинато доаѓаат да го искористат своето право на глас.“истакна премиерот Бинали Јилдирим.