Премиерот Бинали Јилдирим ги посети повредените во терористичкиот напад во Истанбул

Премиерот Бинали Јилдирим ги посети во болница повредените во реализираниот брутален терористички напад во еден ноќен клуб, во првите часови од новата година, во Ортаќој во Истанбул.

Во терористичкиот напад беа ѕверски убиени 39 лица, а 65 лица од кои четворица потешко беа повредени.