Период на Атак во борбата против тероризмот

Период на Атак во борбата против тероризмот...

Националниот офанзивен хеликоптер Атак располага со висока способност за маневрирање, нова генерација на систем за утврдување на целта и ефикасна и оригинална технологија на наоружување. Хеликоптерите Атак една година како заземаат активна задача во областите каде што продолжуваат операциите на турските безбедносни сили во борбата против тероризмот.