Операцијата „Шепа“ на северот на Ирак продолжува според планираното: Досега се неутрализирани 15 терористи

Во операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што беше започната на 27 мај на областа Хакурк, на северот на Ирак, досега се неутрализирани 15 терористи.