Новиот хеликоптер на Турција Атак-2 ќе биде претставен на Меѓународниот саем за одбранбена индустрија (ИДЕФ'19)

На 14-от Меѓународен саем за одбранбена индустрија (ИДЕФ'19) кој ќе се одржи од 30 април до 3 мај во Истанбул ќе биде претставен и новиот офанзивен хеликоптер на Турција Атак-2.