Новиот хеликоптер „CH-47 Chinook“ на Турските вооружени сили

Снимките на новиот хеликоптер на Турските вооружени сили „CH-47 Chinook“ кој беше регистриран во инвентарот, беше споделен на социјалните медиуми.

Во појаснувањето за карактеристиките на новиот хеликоптер на Турските вооружени сили беше истакнато дека испораката на двомоторниот воен транспортен хеликоптер за тежок товар беше извршена во јули 2016 во Измир и беа остварен пробните летови.

Максималната брзина на хеликоптерот е 315 км на саат.