На северот на Ирак убиен високорангиран терорист на ПКК, одговорен за логистика

Хасан Чакмак, познат под кодното име „Делил Каракочан“, инаку одговорно лице за логистика на сепаратистичко-терористичката организација ПКК бил неутрализиран во реализирана воздушна операција во моментот кога тргувал со оружје, муниција и опојни дроги.