На Ридот на шехидите се одржа митинг против тероризмот

Турскиот фудбал се сплоти во едно срце и одржа митинг против тероризмот на Ридот на шехидите во близина на стадионот Водафон Арена во Бешикташ во Истанбул каде што во реализираниот терористички напад на 10 декември (сабота вечер) животот го загубија 14 лица, а 166 лица беа ранети.