Момент на уништување со топовски истрели на наоружано возило

Во рамките на операцијата Еуфратски штит во реализираните воздушни операции и топовски истрели со хаубици Фиртина во градот Ел Баб се уништени 47 засолништа и 8 возила наоружани со тешко оружје на терористичката организација ДАЕШ. Според првичните претпоставки во операциите се неутрализирани повеќе од 45 терористи.