Медицинска помош од Турција за Северна Македонија и уште 4 балкански земји за борба против Ковид-19

Од воениот аеродром во Етимесгут во Анкара полета воен карго авион со медицинска помош наменета за Северна Македонија, Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина и Косово.