Историска радосна вест од претседателот Ердоган: Во Црното Море откривме 320 милијарди метри кубни резерви гас

Претседателот Ердоган ја даде историската радосна вест и соопшти дека Турција во Црното Море откри 320 милијарди метри кубни резерви на природен гас.