Дови за жртвите-шехиди на Митингот на демократијата и шехидите

На почетокот на Митингот на демократијата и шехидите во Јеникапи-Истанбул како најголем собир во поновата историја на Турција беа читани дови за жртвите-шехиди за време на предавничкиот обид за воен удар на терористичката организација ФЕТО, ноќта на 15 јули