Благодарност од Македонија за доставената помош од Турција

Сакам да се заблагодарам за помошта што ни ја пружи матичната земја Република Турција, нашиот пријател во добрите и лошите денови.

Во името на народите на Македонија изразувам бескрајна благодарност за помошта на претседателот Реџеп Тајип Ердоган, државните претставници на Турција и секако на Големиот турски народ. 

Нив многу им благодариме. Оваа борба ќе продолжи уште одреден период, но човештвото како што во минатото ги надмина безбројните битки, така и денес ќе ја оконча оваа битка со победа над болеста.

Д-р Бејџан Илјас, 

Претседател на Демократската партија на Турците на Македонија (ТДП)