Жестоки воздушни напади врз Алепо

Сирискиот режим и руски воени авиони ги бомбардираа градот Алепо и северниот дел на Сирија каде што магацините за храна се испразнети. Жестоките напади во кои како последно загинаа најмалку 32 лица од кои 6 деца беа дочекани со гнев од страна на Вашингтон и ОН. Здружението на независни лекари соопшти дека нападите им нанесуваат штети на детската болница и единствената банка за крв во областа.