Жена дојде во џамија во Холандија и се извини за терористичкиот напад во Нов Зеланд

Една жена, граѓанка на Нов Зеланд дојде во џамија во Холандија и се извини за извршениот терористички напад на двете џамии за време на џума намаз (петочната молитва) во градот Крајстчерч во нејзината земја.