Заробен командант на пучистот Хафтар даде значајни информации и призна сѐ

Али Јусуф Мухамед, еден од командантите на пучистичкиот генерал Халифа Хафтар кој неодамна беше заробен од страна на либиската армија даде значајни информации за екипата на ТРТ Хабер.