Воздушни напади на ирачките Ф-16’ки

Ирачкото министерство за одбрана објави снимки од воздушните напади на воените џетови Ф-16 врз цели на терористичката организација ДАЕШ. Министерството воедно соопшти дека ДАЕШ претрпел големи штети поради тоа што изгубила голем број свои луѓе и воена опрема.